Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή στις Μεγάλες γιορτές ανακύκλωσης!

Tο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο μπορούν οι μαθητές να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» διοργανώνει «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» Δήμων όλης της χώρας, από 23 Μαρτίου 2015 έως 31 Μαΐου 2015. Οι γιορτές τελούν υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι γιορτές περιλαμβάνουν «Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» για τα σχολικά μήματα και θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους Αθηναίων και σε 14 ακόμη Δήμους της χώρας (Πειραιά, Νίκαιας-Αγ.Ιωάννου Ρέντη, Αιγάλεω, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου-Χολαργού, Ροδίων, Τήνου, Ιωαννιτών, Τρικάλων και Ύδρας).



Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στους αντίστοιχους Δήμους. Κάθε φορά που θα επιστρέφεται μία συσκευασία, θα εκτυπώνεται αυτόματα κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης. 
Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα όπως tablets, MP4 και MP3 για κάθε μαθητή των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων. 

Την 1 Ιουνίου 2015 και ώρα 2μ.μ. όλα τα σχολικά τμήματα θα πρέπει να παραδώσουν τα κουπόνια που έχουν συλλέξει και στις 5 Ιουνίου 2015 θα γίνει η Μεγάλη Τελετή Απονομής των επάθλων στους μαθητές, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα στην οποία θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία από τα πρωτεύοντα σχολικά τμήματα. Οι δαπάνες μετακίνησης θα καλυφθούν από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης μας με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουν στη γιορτή αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου