Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

6 Οκτωβρίου 2014
Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.
Σήμερα γιορτάσαμε την ημέρα αυτή με διάφορες δραστηριότητες στην τάξη μας αλλά και στο προαύλιο του σχολείου. Συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Χωριστήκαμε σε ομάδες και αλλάξαμε τους κανόνες γνωστών παιχνιδιών. Πώς θα μπορούσε να παίξει μπάσκετ η γιαγιά μας; Πώς θα έπαιζε ένας συμμαθητής μας με σπασμένο χέρι ή πόδι; Οι ιδέες των παιδιών καταπληκτικές και η διάθεσή τους για συνεργασία με κάθε «διαφορετική» ομάδα ανθρώπων ήταν συγκινητικές.
 ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ!
Ακολούθησαν παιχνίδια στο προαύλιο από όλες τις τάξεις του σχολείου με την καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου μας κ.Βίβιαν Παπαγεωργίου.







14 Οκτωβρίου 2014
Τηλεδιάσκεψη με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
Σήμερα συμμετείχαμε σε μία τηλεδιάσκεψη! Οι μαθητές των Ε και Στ τάξεων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Συνδεθήκαμε διδικτυακά με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και δύο έμπειρες αστυνομικοί μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους που υπάρχουν καθώς πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την τηλεδιάσκεψη και κάνανε ερωτήσεις στις αστυνοικούς μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας που ήταν διαθέσιμη.


Πρόβες για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου
Στις πρόβες για τη γιορτή που ετοιμάζουμε περάσαμε πολύ ωραία! Συνεργαστήκαμε με το άλλο τμήμα της Ε’ τάξης και κάναμε αρκετές πρόβες! Γελάσαμε πολύ, τραγουδήσαμε και όλοι βοήθησαν ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Γιορτή  28ης Οκτωβρίου 1940
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

30 Οκτωβρίου 2014
Επίσκεψη στο Εργαστήριο Φτερό και κατασκευή ψηφιδωτού
Σήμερα επισκεφθήκαμε το ΦΤΕΡΟ. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τέχνη και εκφράστηκαν δημιουργικά με κατασκευές ψηφιδωτού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου