Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1 Δεκεμβρίου 2014
Σήμερα η μέρα μας ξεκίνησε με ένα υγιεινό πρωινό!


Στη συνέχεια μας επισκέφτηκαν δύο γυμναστές από τον Αθλητικό Σύλλογο Ξιφασκίας Χαλανδρίου και μας ενημέρωσαν για το άθλημα της ξιφασκίας. Περάσαμε πολύ ωραία και μάθαμε μερικές βασικές αρχές και κινήσεις του αθλήματος.



5 Δεκεμβρίου 2014
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές
Σήμερα η τάξη μας γέμισε με αλεύρι και αλάτι! Φτιάξαμε όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας.

Συνταγή για αλατοζύμη
Υλικά
·       μισή κούπα αλάτι
·       μισή κούπα νερό (συν 1-2 κουταλιές πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι)
·       μιαμιση κούπα αλεύρι
Εναλλακτικά για πιο μεγάλη ποσότητα η φόρμουλα είναι 1:1:3, δηλαδή 1 δόση αλάτι, 1 δόση νερό και 3 δόσεις αλεύρι.  Απλά στο ζύμωμα μπορεί να νιώσετε ότι είναι πολύ σφιχτή αναλόγως της ποιότητας του αλευριού οπότε μπορείτε να βάλετε 1 κουταλιά ακόμα νερό ή και 2 αν χρειάζεται.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.
Αν θέλετε προσθέστε στη ζύμη χρώμα ζαχαροπλαστικής! Ζυμώνετε το χρώμα με το ζυμάρι μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα η ζύμη σας. Φτιάχνετε τα σχέδια που θέλετε με κουπατ και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.




13 Δεκεμβρίου 2014
Επίσκεψη στην τάξη μας από το Μουσείο Πειραμάτων.

Είδαμε τεχνητό χημικό χιόνι! Φτιάξαμε κυκλώματα με λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είδαμε το φλουρί της πίτας να εξαφανίζεται και παρατηρήσαμε μικροοργανισμούς στο μικροσκόπιο! Ένα εορταστικό αλλά και επιστημονικό πρόγραμμα. Στο τέλος φτιάξαμε και μία αναμνηστική κατασκευή για κάθε παιδί!








Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου